Cultura 27/08/2012

Un festival eclèctic per a petits

Jordi Nopca
2 min
01. Guillamino donarà una primera lliçó d'electrònica a nens i nenes. 02. Els Manolos es transformaran en Els Petits Manolos. 03. Mates Mates tocaran al Minimúsica.

"Volem que els nens puguin venir a Figueres i que durant dos dies tinguin la sensació d'estar vivint un festival d'adults, però fet per a ells". Xavi Pascual, el director de l'Acustiqueta, explica el gran objectiu de les jornades musicals paral·leles a l'Acústica, que enguany celebrarà la seva onzena edició amb un programa que inclourà les actuacions de Mishima, Bebe, Joan Dausà, Obrint Pas, Maria Coma i Cesk Freixas, entre d'altres.

De la mateixa manera que ho han provat amb anterioritat festivals com el Primavera Sound i el Sónar -d'una manera menys extensa i eclèctica-, l'Acustiqueta no proposa una programació formada per grups de música infantil, sinó per formacions que s'han decidit a crear un repertori apte per als més petits de la casa sense que la seva proposta musical se'n ressenti. D'aquesta manera, en la programació de la primera edició de l'Acustiqueta s'hi combinaran les propostes de grups com els Anímic, Mates Mates, Pascal Comelade, Laia Vehí, The Penguins i Els Petits Manolos.

L'objectiu del festival, tal com anunciava Pascual durant la roda de premsa de presentació, és "aconseguir que l'Acustiqueta sigui el referent per anar a presentar aquest tipus d'espectacles" i que "atregui els programadors musicals".

'Reggae', pop i electrònica

Divendres, 31 d'agost, Els Petits Manolos -reinvenció del grup de rumba que va popularitzar la versió d'All my loving - obriran la primera edició del festival a les 11 h. A la tarda, l'Escola de Música del Casino Menestral unirà una quarantena de joves d'onze a vint anys que oferiran un concert de bateria sota la direcció d'Ismael Suñer i Joel Riu, a la part baixa de la Rambla, a partir de les 17 h. Una hora després, The Penguins presentaran l'espectacle Reggae per a xics , en què adapten a sonoritats jamaicanes cançons tradicionals com Cargol treu banya , Sol solet i Baixant de la Font del Gat . Encara divendres, les noves Macedònia -escollides en un càsting en què es van presentar 467 nenes de tot el país- faran el seu primer concert a partir de les 19 h.

Els dos plats forts de dissabte, 1 de setembre, seran l'actuació de Guillamino, que a les 18 h presentarà l'espectacle A la classe de les girafes , i el Minimúsica , que arrencarà a les 12 h, amb les actuacions d'Anímic, Joan Colomo, Mates Mates i Mau Boada, quatre dels referents de l'indie català actual. Diumenge tancaran l'Acustiqueta dues propostes molt diferents: en primer lloc, l'actuació de Laia Vehí, que s'ha donat a conèixer al concurs El número 1, d'Antena 3, i que presentarà una de les seves primeres composicions pròpies, These days , al costat de les versions que ha anat interpretant (19 h). Per acabar, Pascal Comelade s'afegeix a la commemoració dels 30 anys del Museu del Joguet de Figueres amb un concert de 30 minuts en què participaran 30 músics i sonaran 30 instruments.

Més enllà de la música

A més dels concerts, l'Acustiqueta presenta també una sèrie d'activitats paral·leles. És el cas dels tallers infantils i familiars en col·laboració amb els tres museus de la ciutat, el Dalí, el del Joguet i el de l'Empordà. Els nens hauran de pagar entre 2,5 € i 10 € -en funció de l'edat i el museu-, però a més de participar en el taller podran visitar les instal·lacions del museu. Divendres, 31 d'agost, i dissabte, 1 setembre, a partir de les 21.30 h la discoteca de l'Hotel Travé de Figueres permetrà l'accés als nens, que tindran entrada gratuïta. Els pares que els acompanyin hauran de pagar 5 €.

stats