ARQUITECTURA
Cultura 09/05/2012

Es finalitza la carcassa del Dhub

El museu, que acollirà els fons d'arts decoratives, arts gràfiques, tèxtil i ceràmica municipals, no obrirà portes fins a finals del 2013, però del 17 al 19 de maig s'hi celebrarà, en una de les sales, el Festival OFFF

Laura Serra
1 min
El museu Dhub Barcelona

BarcelonaAquest dimecres el despatx d'arquitectes MBM ha presentat l'edifici del Disseny Hub Barcelona (Dhub), que està en la recta final de la seva construcció. El museu té 25.000 metres quadrats que majoritàriament es troben estesos sota terra i té una singular torre de zinc, per sobre de la plaça de les Glòries, on s'ubicaran les sales d'exposicions estables i un auditori.

L'edifici del Dhub va posar la primera pedra l'abril del 2009 i costarà uns 100 milions d'euros, als quals cal sumar uns 8 milions a l'any de despeses corrents. Per això el regidor de Cultura Jaume Ciurana ha afirmat que està "dimensionat en una altra època". El seu objectiu, ara, per poder gestionar aquest "far del disseny" que volen que sigui el Dhub, és seduir empreses privades i entitats perquè col·laborin en el funcionament ordinari del centre. "La situació actual obliga a pensar en vincles publicoprivats", deia Ciurana. La Generalitat no està previst que hi tingui cap participació. Sí que han ofert l'espai al FAD, al BCD i fins i tot a un òrgan del Mobile World Congress.

La nova directora del centre és Pilar Vélez, qui té l'encàrrec de construir la museografia del museu, unir quatre col·leccions, lligar-hi el disseny, la recerca i projectar-ho a la ciutat. A principis del 2013 es traslladarien els fons a 'la grapadora' de les Glòries –com es coneix l'edifici– i a finals d'any estaria llest per obrir-lo al públic. Aquest mes, els dies 17, 18 i 19 hi haurà el primer acte abans d'obrir portes: el festival OFFF tindrà seu allà.

stats