Fotografia
Cultura 29/09/2011

El fons Centelles no serà "moneda de canvi"

Octavi Centelles, el fill del fotògraf, reitera que es mantingui el contracte signat amb el ministeri de Cultura fins i tot després de les eleccions del 20 de novembre

Efe
1 min

MadridOctavi Centelles, fill del fotoperiodista Agustí Centelles, va manifestar ahir el desig que en el futur –i avançant-se a un possible canvi de govern després de les eleccions– se segueixi complint el contracte que van firmar els hereus del fotògraf amb el ministeri de Cultura.

Centelles va anunciar que sol·licitarà una reunió amb el gabinet del candidat a la presidència Mariano Rajoy per evitar que l'obra del seu pare s'utilitzi com a "moneda de canvi" en un possible pacte amb Convergència i Unió. En aquest sentit, el fill del fotògraf va recordar que l'acord de compravenda signat el 28 de novembre de 2009 estipula que tot el material entregat es mantindrà de forma "indivisible" i "sense possibilitat de devolució" al Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca.

Sobre les informacions que indicaven que s'estaven movent fils pel retorn del fons, Centelles va indicar que es tracta de "cants de sirena" amb els quals es vol "fer zitzània" entre ell i el seu germà, Sergi Centelles, que podria "creure en la possibilitat" de la tornada del fons a Catalunya.

La venda de l'arxiu "no va respondre a raons econòmiques", reiterava Octavi Centelles, sinó a la voluntat de donar difusió a una obra que va estar "oblidada durant vint-i-tres anys". El 5 d'octubre s'inaugurarà a Nova York una exposició sobre Agustí Centelles i podria convertir-se en itinerant, per respondre a les peticions de ciutats com Washington o Seattle. Els hereus dels fotògrafs planegen portar la mateixa exposició però ampliada a diferents ciutats de l'estat espanyol.

stats