Cultura
Cultura 27/06/2011

La fotografia de Billy el Nen se subhasta per 2,3 milions de dòlars

El jove vaquer apareix amb el rifle Winchester i un revòlver en una imatge presa fa prop de 130 anys

Efe
1 min

WashingtonBilly el Nen posa dempeus amb el seu rifle Winchester repenjat i un revòlver Colt a la mà esquerra. La fotografia, que va ser presa fa 130 anys, s'ha venut per 1,62 milions d'euros en una subhasta d'objectes del vell oest celebrada a Denver (Colorado).

És l'únic retrat del pistoler que es considera autèntic i es creu que es va fer a Nou Mèxic cap a 1880 amb una rudimentària tècnica fotogràfica que utilitzava plaques de metall.

La previsió era que la fotografia assolís els 400.000 dòlars (uns 282.000 euros) però es van superar de llarg les expectatives i la subhasta va acabar amb un llarg aplaudiment. Per la portaveu de la subhasta anual d'Old West Show & Auction, Melissa McCracken, la raó és clara: "Només hi ha una fotografia de Billy el Nen i crec que és el motiu pel qual ha captivat la imaginació popular".

El comprador és un empresari de Florida de 71 anys que ha assegurat ser un apassionat del vell oest americà. "Planejo disfrutar-la i compartir-la discretament; potser l'exhibiré en petits museus", ha afirmar William Koch al diari novaiorquès Daily News.

Billy el Nen, també conegut com a William Henry McCarty, Henry Antrim i William H. Bonney, probablement va donar la fotografia al seu amic Dan Dedrick, els descendents del qual l'haurien conservat fins ara. Només s'havia exposat una vegada en un museu de Nou Mèxic, on el pistoler va començar la seva carrera cap a 1870. La llegenda popular li atribueix més de vint assassinats, però els historiadors sostenen que va cometre'n nou. El 1881, als 21 anys, va morir després de rebre un tir a l'estómac.

stats