Cultura 20/06/2011

La fotografia documental iberoamericana, al Museu Marítim

La mostra col·lectiva "Laberint de mirades" arriba a Barcelona per quedar-s'hi fins al 26 d'agost. Hi ha exposat el treball de 76 artistes i 16 col·lectius fotogràfics que expliquen la realitat iberoamericana

Redacció
1 min

BarcelonaL'exposició "Laberint de mirades. Un recorregut per la fotografia documental a Iberoamèrica" s'inaugura avui al Museu Marítim de Barcelona, després d'una itinerància de gairebé tres anys per 28 ciutats iberoamericanes, i s'hi estarà fins al 26 d'agost. Es tracta d'una exposició col·lectiva que aborda les diverses realitats d'Iberoamèrica a partir de tres eixos: la identitat i la frontera, els conflictes medioambientals o de memòria històrica, i l'eclosió dels col·lectius fotogràfics.

La mostra està patrocinada per Casa Amèrica Catalunya i per l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID), i recull el treball de 76 artistes i 16 col·lectius fotogràfics. L'objectiu, segons el comissari, Claudi Carreras, és donar "una dimensió global de l'estat actual de la fotografia documental a Iberoamèrica". Els responsables de l'exposició destaquen que la fotografia ha servit sempre com a eina de denúncia en la lluita per la llibertat i la defensa dels drets humans en una regió sacsejada per diverses plagues. El complex entramat de cultures que compon el continent americà i les ferides obertes d'una història que es repeteix cíclicament fa que molts autors utilitzin la fotografia per investigar sobre la seva pròpia identitat i representar el que succeeix al seu voltant.

stats