Teatre
Cultura 10/05/2011

'La función por hacer', guanyadora dels premis Max

L'actriu Vicky Peña i la coreògrafa Sol Picó han estat coprotagonistes dels premsi de teatre de la SGAE. L'autor Alfredo Sanzol ha guanyat com a "millor autor teatral en català o valencià" amb el text 'Delicadas', escrit en castellà i traduït al català per Sergi Belbel

Eugènia Sendra
2 min
Miguel del Arco, director de 'La función por hacer'

CòrdovaLa función por hacer, la revisió de Miguel de Arco de Sis personatges en busca d'autor, de Pirandello, s'ha alçat com a vencedora de la XIV edició dels Premis Max de Teatre. El muntatge, que partia com a favorit, ha estat reconegut com a millor espectacle teatral i s'ha endut fins a set Max pel millor director d'escena (Miguel del Arco), millors actors secundaris (Manuela Paso i Raúl Prieto) i millor empresari d'arts escèniques, entre d'altres.

El Max a la millor actriu ha estat per Vicky Peña i Marburg (Mario Gas ha recollit la poma de Brossa); Carlos Hipólito ha recollir el de millor actor per Glengary Glen Ross.

Pel que fa a la categoria batejada com a "Millor autor teatral en català o valencià", el premi ha estat per a Alfredo Sanzol pel text Delicadas, una peça escrita originalment en castellà i traduïda al català per Sergi Belbel.

La coreògrafa Sol Picó i el seu muntatge d'El Ball, l'obra d'Irène Némirovsky dirigida per Sergi Belbel i interpretada juntament amb Anna Lizaran, li han valgut dos premis: el de millor intèrpret femenina de dansa i millor coreografia.

També en l'apartat de dansa Nubes, l'espectacle de dansa infantil de la companyia Aracaladansa i coproduït pel Mercat de les Flors, ha aconseguit el premi al millor figurinista i el de millor espectacle infantil.

En l'apartat musical, el millor espectacle de teatre musical ha estat per Pegados, la comèdia musical creada per Ferran González i Alicia Serrat. Carles Santos i Ara Malikian han rebut el premi de millor composició musical per espectacle escènic.

La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha entregat el Maz d'honor a José Monleón, crític i autor teatral. A la gala dels premis de la SGAE, presentada a cinc mans per Natalia Millán, Carlos Hipólito, Toni Cantó, Fernando Tejero i Ángel Martín, s'han pogut sentir algunes veus crítiques, com les de Miguel del Arco, que ha afirmat que els ajuntaments estan "acabant amb el teatre" perquè no paguen els deutes, o la de la figurinista Elisa Sanz, que ha reclamat una acadèmia de les arts escèniques, perquè ells també són "autors".

stats