Música
Cultura 29/06/2011

Un funeral per salvar un festival

El CoNCA reclama 6.900 euros al festival de cultura lliure Surpas, després de tres edicions celebrades a Portbou. Els responsables organitzen un concert amb Manos de Topo, Mar Egea, Don Simón y Telefunken i d'altres per reunir els diners i denunciar les noves polítiques culturals públiques.

Redacció
1 min
Manos de topo

BarcelonaEl Festival Surpas de cultura lliure i popular va néixer amb l'ambició de donar a conèixer una forma diferent de produir i mostrar la cultura. A Portbou, lluny dels grans nuclis urbans, va entrellaçar diverses disciplines artístiques, públics, formats i nacionalitats. Pel Surpas van desfilar durant tres edicions artistes de Finlàndia, Grècia o Colòmbia, músics, fotògrafs i cineastes, creadors i públic, en una iniciativa inèdita a les terres de l'Alt Empordà.

Aquest projecte es va veure amenaçat de mort fa uns mesos quan el CoNCA (Consell Nacional de la Cultura i les Arts) els va reclamar la devolució de 6.900 euros d'una subvenció, a causa del desequilibri del pressupost que suposava la retirada de l'ajuda del ministeri de Cultura. La tercera edició es va celebrar igualment, gràcies a la rebaixada del catxet dels artistes.

Ara, amb l'objectiu de continuar la seva tasca cultura, aconseguir els diners per pagar el deute i obrir un debat al voltant de les noves polítiques culturals de la generalitat, Surpas organitza un concert dijous 30 de juny a l'Espai Jove Fontana amb grups com Manos de Topo, Don Simón y Telefunken (col·laboradors habituals de Pau Riba i Pascal Comelade), i AtletA, amb membres de 12Twelve.

stats