Cultura 05/06/2012

80 galeries d'art catalanes celebren aquest dissabte la Festa de l'Art

Les sales participants organitzaran activitats especials com xerrades, tertúlies i 'performances'

Ara
1 min
Presentació de la Festa de l'Art / FESTA DE L'ART

BarcelonaAquest dissabte les galeries d'art catalanes estan de festa. Des de les cinc de la tarda fins a la mitjanit 80 galeries d'arreu de Catalunya celebraran la Festa de l'Art a les Galeries 2012. Aquest esdeveniment va néixer amb l'objectiu d'acostar la feina dels galeristes i la tasca que fan per promoure els artistes al públic. El lema d'aquesta edició és 'Silenci (Shhh)'.

Les galeries que s'han sumat a aquesta celebració, organitzada per l'Associació Art Catalunya, crearan un "itinerari de silenci" per crear dins cada galeria un recorregut sensorial a partir d'una imatge, de poemes, d'un text o d'una peça musical, a més de les obres exposades. I també s'han organitzat altres activitats especials com tertúlies, xerrades i 'performances'. La llista de galeries es pot trobar en aquest enllaç.

Una altra de les novetats d'aquesta edició de la Festa de l'Art a les Galeries rau en el fet que per primera vegada la celebració compta amb padrí d'honor. El reconeixement ha recaigut en el publicista i col·leccionista d'art Lluís Bassat. "Quan una galeria presenta unes obres determinades, al darrere hi ha hagut un esforç molt gran, primer escollint els artistes i després trobant la manera intel·ligent i oportuna de presentar les obres. Aquest esforç només es veu recompensat si entren persones a la galeria i en gaudeixen, tot i que després no comprin", ha escrit a la presentació.

stats