Art
Cultura 21/10/2011

Les galeries d'art fan el salt a internet

La plataforma Enxposicion aglutina galeristes de Barcelona, Madrid, València, Bilbao i Sevilla, entre d'altres

Efe
1 min

MadridEl món virtual es perfila com un nou espai pels galeristes per fomentar les seves activitats i aconseguir més afluència de públic. Una d'aquestes mostres és Enxposicion, un portal d'internet que facilita informació de l'activitat galerística de Madrid, Barcelona, València, entre d'altres.

La iniciativa va néixer el 2009 promoguda pel dissenyador gràfica Gabriel García Loygorri, amb l'objectiu de proporcionar als ciutadans la màxima informació sobre les galeries d'art de Madrid. Ara la pàgina web s'ha ampliat i incorpora la vida de Barcelona, València, Bilbao, Sevilla i Segòvia.

A Enxposicion, els galeristes poden pujar les mostres que tenen en cartera de forma gratuïta, els usuaris reben informació a través de correu electrònic i de butlletins setmanals i també poden interactuar amb l'espai a través de les xarxes socials. La web inclou un apartat dedicada als artistes i comentaris d'experts sobre algunes de les obres.

En paral·lel a les galeries "ancorades en el negoci tradicional", que recelen de la promoció de l'art a través d'internet, Loygorri ha assenyalat que considera fonamental adaptar-se als nous temps i Enxposicion és la seva proposta per aconseguir-ho.

stats