ARA TU
Cultura 16/09/2012

El gran salt del Marià

Als 16 anys, Marià Huguet ha estat admès a la prestigiosa Royal Ballet School de Londres. El visitem abans de marxar i el trobem motivat i serè davant l'aventura que canviarà la seva vida "Quan ballo m'aïllo, no penso en res més. Estic amb mi i les meves coses"

Mar Cortés
1 min
Marià Huguet, el ballarí català de 16 anys admès a la Royal Ballet School

El Marià vivia en un mas immens de Terradelles, al Pla de l'Estany, i era l'únic nen del poble. Va tenir una infantesa solitària. Jugava al dòmino i al parxís amb el seu besavi, feia representacions amb les seves cosines i dibuixava. "Ara que ho penso sí que potser sentia dibuixant el que sento ara ballant. Quan ballo m'aïllo, no penso en res més. Estic amb mi i les meves coses", confessa.

Resulta temptador establir paral·lelismes entre el Marià i Billy Elliot, el protagonista de la cèlebre pel·lícula britànica de l'any 2000. Però al marge del fet que tots dos han acabat a la Royal Ballet School, qualsevol semblança és pura coincidència. "M'hi puc sentir reflectit per la duresa dels assajos, la tensió de les proves i els nervis pels resultats, però en res més", diu. "Afortunadament, el Marià té mare", intervé Assen Planas, la seva mare. "I un munt de suport", rebla Llorenç Huguet, el pare.

Podeu llegir el reportatge complet a l'Ara Premium de l'Ara Tu

stats