Música
Cultura 01/11/2011

El guitarrista de The Who titlla Apple de "vampir digital"

Opina que la gent que el pirateja també podria "venir a robar la bicicleta" del seu fill

Ara
1 min
Pete Townshend

BarcelonaAls seus 66 anys, el guitarrista de The Who, Pete Townshend, segueix sense tenir pèls a la llengua. En un discurs pronunciat al Festival de Radio de Salford (Regne Unit), en record del locutor John Peel, Townshend va titllar el gegant de la tecnologia, Apple, de “vampir digital”.

Per començar, va dir que “internet està destruint els drets d'autor tal com els coneixem, i malmet el creixement de nova música”. Sobre Apple va deixar anar aquesta perla: “Hi ha alguna raó per la qual, només perquè iTunes existeix en el salvatge oest digital de Facebook i Twitter, no pugui prestar serveis de drets d'autor als artistes que sagna com a un vampir?”.

El veterà music també va carregar contra la gent que es descarrega la seva música sense pagar, dient que, mentre ho fan, “també podrien venir i robar la bicicleta del meu fill”. El guitarrista, un dels grans compositors de tota la història de la música popular, opina que si algú creu que alguna cosa que ell hagi creat hauria de ser gratis, “és que alguna cosa ha anat malament amb la moralitat humana i la justícia social”.

Townshend està preparant el llançament de la seva esperadíssima autobiografia, Who He?, en la qual ha treballat els darrers quinze anys de la seva vida.

stats