Moda
Cultura 27/07/2011

Els hereus d'Alexander McQueen

S'ha fet públic el testament del dissenyador, mort el febrer de 2010, que dóna la seva herència a associacions benèfiques i als seus tres gossos

Efe
1 min

LondresEl dissenyador britànic Alexander McQueen apreciava molt els seus tres gossos i els va deixar una herència de 50.000 lliures (57.000 euros), segons informa l'agència britànica AP. La resta de fortuna anirà a parar a les organitzacions predilectes del dissenyador, tal com indica el seu testament.

"Cuideu els meus gossos. Ho sento. Us estimo" deia la nota de suïcidi del dissenyador, mort l'11 de febrer de 2010 després de consumir un còctel de McQueen tenia 40 anys i una fortuna valorada en 16 milions de lliures (18 milions d'euros), que es destinarà a les organitzacions benèfiques amb què estava més implicat, com The Terrence Higgins Trust, per la prevenció de la sida, un centre budista de Londres o la gossera de Battersea, que s'emportaran 100.000 lliures (113.000 euros) cadascuna.

McQueen també va incloure al testament una aportació pel món de la moda. Sarabande, l'organització que va fundar per donar suport als estudiants de disseny de l'escola Central St Martins i que porta el nom de la seva col·lecció de primavera/estiu 2007, també rebrà part de l'herència.

El dissenyador també es va recordar de la família i la gent més propera, com el matrimoni que cuidava casa seva, Marlene i César García (que va trobar mort McQueen) pel seu "llarg i fidel servei". Els germans, el fillol i els nebots del dissenyador rebran una compensació entre les 50.000 i 250.000 lliures.

stats