LLIBRES
Cultura 04/06/2013

La històrica llibreria Canuda de Barcelona tancarà a l'octubre

La botiga que va inspirar el Cementiri dels Llibres Oblidats de la novel·la de Ruiz Zafón es convertirà en un gran Mango

Laura Serra
1 min
La llibreria Canuda, aquesta tarda

BarcelonaLa històrica llibreria Cervantes-Canuda de Barcelona, especialitzada en llibres de segona mà, tancarà a l'octubre en no poder renovar el contracte de lloguer, que venç el desembre del 2014. A les prestatgeries hi tenen uns 200.000 llibres, calculen, que en els pròxims dies començaran a liquidar a preus de fins al 50% de descompte, segons ha explicat el propietari, Santiago Mallafré.

Mallafré ha dit que es tracta d'una "mort anunciada" perquè actualment paga un lloguer de renda antiga i no podria assumir una renda actualitzada, en aplicació de la llei d'arrendaments urbans. Calcula que el preu del lloguer podria pujar "als dos o tres milions'' de pessetes mensuals. Mallafré ha acceptat una oferta de l'actual propietari de l'edifici per deixar el local anticipadament amb l'objectiu de fer obres per adequar l'espai al que serà el nou llogater, un establiment Mango que ocuparà mitja illa de cases, en la qual hi ha també l'Ateneu Barcelonès.

La laberíntica llibreria Canuda, situada en ple barri Gòtic de Barcelona, és identificada per molts amb el Cementiri de Llibres Oblidats que descriu Carlos Ruiz Zafón en la seva novel·la 'L'ombra del vent', i s'inclou dins les rutes d'escenaris literaris de la capital catalana.

La llibreria Cervantes-Canuda va ser fundada el 14 d'abril del 1931 per Ramon Mallafré Conill, pare de l'actual propietari. El local té una superfície de més de 600 metres, amb nombroses obres rares i curioses de totes les matèries i disciplines, com ara incunables i primeres edicions molt buscades pels bibliòfils.

stats