CULTURA
Cultura 15/09/2011

La vida a l'Àsia central protagonista del festival Àsia

Una trentena de propostes gratuïtes i per a tots els públics formen part de la programació que ha presentat avui el nou director de la institució, Juan José Herrera de la Muela

Efe
2 min
Festival Àsia

BARCELONALa realitat actual i les tradicions dels països centre asiàtics protagonitzaran a partir de demà el Festival Casa Àsia, que celebra el seu desè aniversari amb una programació que inclou una trentena de propostes, totes gratuïtes i orientades a tots els públics. El nou director general de Casa Àsia, Juan José Herrera de la Muela, ha estat avui l'encarregat de presentar les grans línies d'aquest esdeveniment, que obrirà demà en la Biblioteca de Catalunya el grup Kazakh Turan, en la seva primera visita a Espanya. A més, viatjaran fins a Barcelona les dones de Sorum, un grup que reinterpreta la tradició instrumental coreana, i que podrà veure's a la Biblioteca el dia 18. El dia 22 serà el torn, a la plaça Reial, dels japonesos Pe'z, també coneguts com a The Samurai Jazz Band, un grup que fusiona jazz amb pop-rock, funky, ska i música llatina.

El teatre d'ombres Wayang Kulit, amb l'orquestra gamelan Charaka Laras, procedents d'Indonèsia, tindrà el seu espai el 23 de setembre a l'Ateneu, i l'endemà, en el mateix espai, el torn serà per als músics indis Indradeep Ghosh i Arup Sen Gupta. Un altre dels espectacles programats està relacionat amb les lluites de Mongòlia, oferint el grup del Festival Naadam una demostració. El Festival Àsia convertirà el dia 25 la plaça al costat del MACBA en un campament de iurtes, les tendes de campanya que utilitzen els nòmades en les estepes d'Àsia Central. El públic podrà conèixer de primera mà la vida dels nòmades mongols, gràcies a diversos tallers i demostracions de costums i tradicions, així com la pel·lícula El gos mongol. Aquell mateix dia, destaquen, d'una altra banda, les actuacions del prestigiós cantautor i figura de culte de la música independent xinesa d'arrel kazakh, Mamer, que juntament amb la seva banda Iz trepitjarà l'escenari Àsia de la plaça dels Àngels. En el mateix escenari, a la tarda, actuarà Humera Arshad, una de les cantants pop més populars del Pakistan.

Les danses tradicionals de la regió de Serralades de les Filipines, gràcies al grup Bibak; el folk-rock bengalí de Tirthok i la música i danses de Bangla Desh i el sud de l'Àsia, a càrrec de l'Associació Cultural Shur Rong, tancaran les actuacions a l'escenari Àsia.

stats