TEATRE
Cultura 18/05/2011

La Fura dels Baus celebra un banquet de sang i fetge al Mercat de les Flors

El Mercat celebra els seus 25 anys amb una de les companyies històriques que han passat per la casa. "És l'espectacle on se'ns ha marejat més gent", ha dit Pep Gatell

Laura Serra
2 min
'Degustación de Tituts Andronicus' de La Fura dels Baus

BARCELONA800 espectadors a peu dret podran assistir a la més sanguinària de les tragèdies de Shakespeare que La Fura dels Baus serveix sense escatimar ni gota de sang i fetge. El Mercat de les Flors ha convidat a una de les primeres companyies que van passar per aquest teatre de Montjuïc després de la seva inauguració, ara fa 25 anys. I ja que es tractava de celebrar l'aniversari, van pensar que el banquet de la Degustación de Titus Andronicus s'hi adeia a la perfecció.

En aquest nou espectacle de la Fura, estrenat el maig de l'any passat, la companyia va agafar per primer cop una obra de text –ni més ni menys que Shakespeare– i van optar per recitar el text que fos necessari, cosa insòlita per una companyia que tendeix més a la performance que a la paraula. La Degustación agafa tot el llenguatge 'furero' (audiovisuals, moviment escènic, música, tecnologia) i a sobre hi afegeix la gastronomia, per explorar els sentits de l'olfacte i el gust per primera vegada. El xef Andoni Luis Aduriz ha ideat l'apartat culinari de l'obra, on es reparteix menjar al 'poble' i s'acaba amb un banquet de carn on només hi tindran accés 28 persones (que entrin al sorteig que es proposa a la pàgina web www.furatitus.com La tragèdia de Titus Andrònic acaba amb la conversió de l'heroi lleial i honrat en un monstre que mata els fills de la seva enemiga, Tamora, i els hi dóna per menjar.

Per totes aquestes sensacions, Pep Gatell, que ha dirigit aquest espectacle, que ja fa un any que roda per Europa i ara marxarà a fer gira per Amèrica, assegura: "És l'espectacle on més gent se'ns ha marejat, perquè hi ha moments que tanquem i obrim la boca de l'estómac. Però amb un got d'aigua es recuperen", assegura. A més, el director anima a que vegi l'espectacle el públic que va anar a alguna de les seves representacions als anys 80 i 90 i va jurar no tornar-hi mai més: "Que no tinguin por, és un espectacle de text, no cal que vinguin amb botes de muntanya, no hauran de córrer i és improbable que els taquem". Ara cadascú que decideixi si és valent.

stats