CINEMA
Cultura 11/08/2011

La pel·lícula sobre l'assassinat de Bin Laden enfronta demòcrates i republicans

La Casa Blanca reconeix que està col·laborant amb la directora del film, Kathryn Bigelow, però nega que s'hagi divulgat informació classificada

Redacció
2 min
La cineasta Kathryn Bigelow

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } Els realitzadors de la pel·lícula que explica la missió que va posar fi a la vida d'Ossama bin Laden estan rebent ajuda del Pentàgon, però el portaveu de la Casa Blanca, Jay Carney, ha assenyalat que no s'ha proporcionat informació confidencial. D'aquesta manera la Casa Blanca ha respost a Peter King, el representant dels republicans al Comitè de Seguretat Nacional, que dimecres va demanar explicacions sobre els contactes entre l'administració d'Obama i els responsables del film.

La pel·lícula, dirigida per Kathryn Bigelow i escrita per Mark Boal, està basada en un dels principals èxits del mandat d'Obama i s'estrenarà l'octubre del 2012, un mes abans de les eleccions presidencials dels Estats Units. Aquesta coincidència es va ressaltar en una columna en el diari New York Times, que sostenia que el film ajudaria Obama en la seva reelecció. Poc després, el representant republicà va reclamar que s'investigués si s'havia donat “accés a la informació sobre la missió més secreta de la història”.

El coronel del cos de marines dels Estats Units, Dave Lapan, un dels portaveus del Pentàgon, va confirmar que el departament de Defensa col·labora amb Kathryn Bigelow i Mark Boal, a l'hora d'explicar detalls de l'assalt que va posar fi a la vida de l'autor intel·lectual dels atemptats de l'11-S. Bigelow i Boal –que ja van treballar junts en la pel·lícula guanyadora d'un Oscar En terra hostil– van començar aquest projecte abans que Bin Laden fos assassinat el maig d'aquest any a la ciutat pakistanesa d'Abbottabad.

El Pentàgon té una oficina permanent de mitjans d'entreteniment, formada per dues persones, que es dedica a assistir directors de pel·lícules, de televisió i de videojocs. En aquest sentit, Dave Lapan explica que l'ajuda que s'està proporcionant a Bigelow i Boal no és diferent de la que s'acostuma a donar a la resta de produccions i va puntualitzar que en cap cas “es parla sobre informació classificada”, tal com va afirmar el republicà Peter King.

stats