21/03/2012

La llauna de quan la família imita l'art

1 min

Que els teus pares siguin artistes de performances pot ser una circumstància vital fotuda, especialment si et fan participar, tant sí com no, en les seves accions . Els dos nens de la família Fang han de conviure amb l'excentricitat dels seus progenitors, per als quals l'art passa per davant de la família. I la frontera entre la genialitat i la follia és prima. La premissa recorda molt la de la pel·lícula The Royal Tenenbaums . I el més curiós és que aquesta portada és pastada a les il·lustracions que el director de cinema Wes Anderson fa servir per als DVD dels seus dolços deliris.

Aquí veiem els quatre membres de la família, amb el detall que els dos nens duen unes màscares d'ocell. Es miren a través de la careta, que té una certa expressió de perplexitat (la qual cosa escau molt bé a aquests nens, acostumats a l'excés performatiu). El contrast entre la presumpta honorabilitat dels pares i el ridícul amb què han de viure els fills és la clau de volta del llibre, brillantment resumit en aquesta tapa.

L'autora del dibuix és Julie Morstad, establerta a Vancouver (Canadà), on viu amb el marit i tres fills. S'ha dedicat fonamentalment a la il·lustració infantil, tot i que també ha fet dos videoclips per a Anti Records, llar de Tom Waits i Tricky. Els seus dibuixos tenen una entrada alegre, però com més els mires, més descobreixes detalls que trenquen aquesta presumpta visió idíl·lica.

stats