INTERNET
Cultura 24/01/2011

La llei Sinde, en temps de descompte

El PP i el PSOE esgoten les últimes hores per negociar esmenes a la llei Sinde

Efe
1 min
La ministra de Cultura, Ángeles González Sinde, arribant al Congrés. Foto: EFE

MadridAquest mitjanit acaba el termini per presentar esmenes al Senat per a la llei Sinde i el govern i el PP estan esgotant les últimes hores de negociació per arribar a un acord. L'objectiu és aconseguir presentar una esmena conjunta que salvi la llei Sinde després que el Congrés la tombés el 21 de desembre. La mesura impulsada per la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, havia de permetre el tancament de pàgines web de descàrregues mitjançant una comissió de propietat intel·lectual que dependria directament del ministeri de Cultura i que s'encarregaria d'examinar les denúncies presentades, remetre-les a l'Audiència Nacional i, en només 4 dies, es podria tancar el web. El PP no va donar suport a la llei d'Economia Sostenible per tenir més temps per negociar.

Avui la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha dit que és possible assolir l'acord sempre que el govern es comprometi a instaurar les garanties judicials que permetin combatre la pirateria a la xarxa, cosa que ha sublevat la comunitat d'internautes, en peu de guerra. La dirigent del PP ha dit que és un "disbarat" i un "atemptat a la intimitat" que un ministeri o l'administració pugui decidir directament tancar o investigar una pàgina web "sense garantia judicial". Aquesta idea constrasta amb la de la Federació Internacional de la Indústria Discogràfica, que ha instat el govern a endurir les mesures antidescàrregues.

Álex de la Iglesia, president de l'Acadèmia de Cine i mediador voluntari entre les parts, ha anunciat que presentarà una proposta alternativa a la llei Sinde. L'Associació d'Usuaris d'Internet exposarà dimecres les seves propostes sobre la llei Sinde i el cànon digital.

stats