Cinema
Cultura 25/01/2011

La ministra de Cultura espera que Álex de la Iglesia reconsideri la seva opinió

Després que Álex de la Iglesia fes oficial la seva intenció de dimitir pel seu desacord amb la llei Sinde, la ministra de Cultura ha volgut deixa clar que no es considera "responsable" de la dimissió i confia que el cineasta continuï treballant per l'Acadèmia

Redacció
1 min

BarcelonaL'Acadèmia de Cinema Espanyol "necessita" a Álex de la Iglesia, "és un bon president". La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde ha reaccionat amb elogis a la figura del cineasta espanyol davant l'anunci de la seva dimissió. Tot i així, també ha volgut deixar clar que no se sent responsable de la decisió del director de 'Balada triste de trompeta'.

Álex de la Iglesia s'ha implicat a fons en la llei Sinde i s'ha passat hores buscant el consens entre els internautes i la resta de sectors de la indústria. Ahir va insinuar a través de la xarxa social Twitter que temia que l'única opció era dimitir i, finalment, aquest matí ho ha fet oficial: deixarà el càrrec després de la cerimònia dels Goya. La ministra de Cultura ha valorat els esforços del cineasta espanyol i la seva contribució a "l'important debat" que s'ha generat a l'entorn de la propietat intel·lectual: "Ha fet que molts ciutadans poguessin conèixer postures diferents i formar-se una opinió pròpia". Per González-Sinde, Álex de la Iglesia ha fet "una gran tasca" i hauria de continuar com a president de l'Acadèmia que, en la seva opinió, és el que li demanaran "els acadèmics i la junta".

Tot i així, la ministra encara no ha tingut temps de parlar amb el cineasta perquè "té l'agenda molt plena". Per la seva banda, la portaveu del Grup Socialista al Senat, Carmela Silva, ha demanat al president de l'Acadèmia de Cinema Espanyol que "reflexioni sobre la seva decisió de deixar el càrrec després de la gala dels Goya". "Volem que continuï allà. Encara té molt a dir", ha assegurat Silva.

stats