DRETS D'AUTOR
Cultura 29/12/2010

Álex de la Iglesia convoca una reunió per debatre la llei Sinde amb els internautes

El president de l'Acadèmia de Cine Espanyol vol posar pau amb l'Associació d'Internautes, els principals bel·ligerants contra la llei Sinde

Redacció
1 min
Llei Sinde

BarcelonaDemà dijous, a l'Acadèmia de Cine. Aquesta és la cita que ha proposat el president dels cineastes, Álex de la Iglesia, a l'Associació d'Internautes i la Federació d'Associacions d'Audiovisuals d'España (FAPAE) per asseure's a debatre la llei Sinde. Aquesta entitat, que agrupa els internautes, ha estat la que ha liderat l'oposició a la normativa antidescàrregues que el Congrés pretenia aprovar dimarts dia 21 de desembre. Les mobilitzacions per la xarxa, amb col·lapses de webs institucionals i tancaments de pàgines de descàrrega, van ser sonades. La llei d'economia sostenible presentada pel PSOE (de la qual dependria la llei Sinde) no es va aprovar finalment per la manca de suport de la resta dels partits polítics del Congrés.

El dia 15 de gener aquesta norma passarà pel Senat a través d'una esmena presentada pels socialistes. La llei Sinde havia de permetre el tancament de pàgines web de descàrregues mitjançant una comissió de propietat intel·lectual que penjaria directament del ministeri de Cultura i que s'encarregaria d'examinar les denúncies presentades, remetre-les a l'Audiència Nacional i, en només 4 dies, es podria tancar el web. Els internautes consideren que aquest sistema vulnera els seus drets. Per aconseguir els suports dels senadors i menys boicots de la xarxa, el PSOE podria matisar els detalls de funcionament de la llei per tal d'aconseguir-ne l'aprovació. També per això De la Iglesia ha convocat la reunió de demà amb els internautes, per discutir i llimar els aspectes més conflictius de la norma. "Tal com està la llei ara mateix serà molt complicat arribar a acords, però com a mínim s'ha aconseguit que es faci un debat, que abans no era així", ha dit a EFE el president de l'Associació d'Internautes, Víctor Domingo.

stats