Música
Cultura 08/06/2012

Un llibre-CD recorda el llegat del compositor Eduard Toldrà

Els tres CD recullen obres com 'La rosa als llavis' i 'El giravolt de maig' enregistrades per l’OBC sota la direcció d’Antoni Ros Marbà

Acn
1 min
Eduard Toldrà

BarcelonaEl Centre Robert Gerhard per a la Promoció i Difusió del Patrimoni Musical Català ha presentat aquest divendres a L'Auditori el llibre-CD 'Eduard Toldrà. Impressions líriques' coincidint amb la commemoració del 50è aniversari de la mort del compositor i fundador de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). L'objectiu d'aquest llibre és, com ha explicat Verònica Rodríguez, coordinadora del Centre Robert Gerhard, "ajudar a assolir un millor coneixement de la figura i l'obra de compositors cabdals del nostre patrimoni musical". Segons Antoni Ros Marbà, compositor i director d'orquestra, Toldrà "era un músic total".

'Eduard Toldrà. Impressions líriques' és un llibre amb tres CD editats pel segell discogràfic del Centre Robert Gerhard que recull cinc obres cabdals de Toldrà, totes enregistrades per l'OBC sota la direcció d'Antoni Ros Marbà. El primer CD inclou obra simfònica enregistrada el juliol passat a L'Auditori amb 'La filla marxant', 'La rosa als llavis', 'Empúries' i 'La maledicció del Comte Arnau'. Totes interpretades per l'OBC i la soprano Elena Copons amb la direcció del mestre Ros Marbà. Els altres dos CD són la reedició de l'òpera còmica 'El giravolt de maig', interpretat per l'OBC i la soprano Núria Rial, la mezzosoprano Marisa Martins, els tenors David Alegret i Joan Cabero, el baríton Joan Martín-Royo i el baix Stefano Palatchi i direcció de Ros Marbà. També es va enregistrar a L'Auditori, però el 2006. Els apunts biogràfics i els comentaris de les obres són de Cèsar Calmell, gran coneixedor de la vida i obra del compositor vilanoví.

stats