Cultura 19/01/2013

La llibreria Robafaves de Mataró tanca provisionalment

Els responsables estan pendents d'una oferta per vendre el local on està instal·lada la botiga. La venda asseguraria la viabilitat del projecte

Acn
1 min
La Robafaves al juliol.

MataróLa llibreria Robafaves de Mataró ha abaixat la persiana amb un cartell on es pot llegir "tancat provisionalment". La històrica cooperativa està pendent d'una oferta per vendre el local del carrer Nou. Es tracta d'una operació que asseguraria la viabilitat de la llibreria, segons ha explicat el gerent de Robafaves, Esteve Guardiola. Les opcions passarien després per quedar-se a la botiga actual en condició de llogaters o bé traslladar-se a un altre local de la ciutat. Guardiola ha explicat que la situació amb els proveïdors és "molt tensa" i que la llibreria té dificultats per proporcionar novetats literàries als clients.

La Robafaves ha decidit tancar uns dies per centrar tots els esforços en negociar la venda del local del carrer Nou, de 900 metres quadrats. Segons Esteve Guardiola, la llibreria està pendent d'una oferta d'uns inversors que volen comprar la botiga. El gerent assegura que el tancament no és definitiu i que la voluntat és que sigui una situació "provisional".

En aquest sentit, assegura que l'única possibilitat de salvar la cooperativa passa per "desfer-se de la càrrega financera que suposa el local", malgrat que això suposi haver de traslladar-se a un altre punt de Mataró.

La cooperativa compta actualment amb set socis que fa més de cinc mesos que no cobren. En l'últim any han plegat set persones més i ha calgut acomiadar unes altres cinc persones. La cooperativa havia engegat diverses iniciatives per evitar el tancament, com ara la campanya SOS Robafaves, on demanaven la col·laboració dels ciutadans.

stats