Art
Cultura 15/02/2011

25 llibres d'Antoni Tàpies es podran consultar per internet

La Fundació participarà en el projecte per digitalitzar 27.000 obres d'art d'institucions i museus europeus

Redacció
1 min

BarcelonaLa Fundació Antoni Tàpies ha estat escollida per formar part del projecte Digitising Contemporary Art (DCA), que permetrà enriquir la presència dels continguts d'art contemporani a internet. Durant trenta mesos, els museus i institucions seleccionats digitalitzaran prop de 27.000 obres d'art i 2.000 documents d'interès públic, que estaran a l'abast dels ciutadans a través de la plataforma digital del patrimoni cultural europeu Europeana.

La Fundació ha anunciat que digitalitzarà vint-i-cinc llibres d'Antoni Tàpies que fins ara estaven fora de l'abast del públic i que es consideren obres clau de l'artista, perquè són punts de trobada de l'art, la literatura i el pensament d'autors com Ramon Llull, Joan Brossa i Octavio Paz. Tàpies experimenta amb el grafisme i els materials: recorre a papers texturats que trenca, perfora i esquinça.

L'objectiu del projecte és realitzar reproduccions digitals d'alta qualitat d'obres d'art i altres documents culturals d'interès general, garantir-ne la preservació i assegurar que el ciutadà hi té accés a través de la xarxa. Més enllà d'establir les directrius i el codi de bones pràctiques del procés de digitalització de l'art contemporani, l'Europeana vol estimular l'interès per diferents manifestacions culturals.

stats