Cultura 17/08/2012

La marca Sagrada Família val 90.366 milions d'euros

Un estudi italià elabora un rànquing del valor dels monuments europeus més importants, encapçalat per la Torre Eiffel

Efe
1 min
El valor de la Sagrada Família és superior al museu del Prado / ACN

RomaLa Cambra de Comerç de Monza i Brianza d'Itàlia ha fet una anàlisi dels monuments europeus més importants i els ha dotat d'un valor econòmic segons la seva imatge, la seva marca i la seva visibilitat, i ho ha fet a partir de deu paràmetres econòmics, socioculturals i empresarials.

L'únic monument català que s'inclou a la llista, encapçalada per la Torre Eiffel (434.660 milions d'euros), és la Sagrada Família, amb un valor de 90.366 milions d'euros. El museu del Prado és l'altre monument de l'Estat analitzat, i té un valor inferior al temple de Gaudí: 59.262 milions d'euros.

L'estudi destaca que la Sagrada Família supera en "valor de reputació" el Duomo de Milà, valorat en 82.000 milions d'euros. Altres edificis italians valorats són el Coliseu Romà, que 'val' cinc vegades menys que la Torre Eiffel, uns 91.000 milions d'euros, o el teatre líric milanès de la Scala, amb 27.800 milions.

Un altre dels monuments internacionals avaluats és la Torre de Londres, amb un valor de 70.552 milions d'euros, tot i que els responsables de l'estudi han dit que es tracta d'una valoració prèvia a la cita olímpica. El monument megalític de Stonehenge està valorat en 10.538 milions.

stats