Cultura 05/08/2012

Els 'mariachis' acompanyaran Chavela Vargas fins a la capella ardent

Dilluns se li farà un homenatge musical a la plaça Garibaldi i s'instal·larà la capella ardent al Palau de les Belles Arts. Dimarts es farà la cerimònia oficial

Efe
1 min
Chavela Vargas / EFE

BarcelonaEls 'mariachis' de la plaça Garibaldi de la capital mexicana rebran aquest dilluns al costat de la cantant Eugenia León i els 'macorinos' (els guitarristes de Vargas, Juan Carlos 'Che' Allende i Miguel Peñales) les restes de Chavela Vargas per acompanyar-la fins al Teatre de Belles Arts, on s'instal·larà la capella ardent. Els seus admiradors li podran dir l'últim adéu. Dimarts hi haurà l'homenatge nacional. Després s'incineraran les restes de Vargas, que ha mort aquest diumenge als 93 anys en un hospital de Cuernavaca, i els seus amics escamparan les cendres pel turó del Chalchi, davant de la casa que tenia a Tepoztlán (Morelos).

La seva amiga i cantant Mariana Gyalui, que va acompanyar Vargas en el seu viatge a Madrid entre el 12 i el 21 de juliol, ha assegurat: "Ella sabia en el fons que es moria i per això se'n volia anar tant sí com no, perquè volia morir a casa seva", on va tornar el 26 de juliol. A l'hospital l'han acompanyat els darrers quatre dies la seva amiga i biògrafa Maria Cortina i dues infermeres que la cuidaven.

stats