TEATRE
Cultura 08/03/2012

Relleven Mario Gas del Teatro Español després de 8 anys

El nou equip d'Ana Botella, amb el nomenament de Natalio Grueso com a coordinador d'equipaments culturals, ha propiciat la sortida poques setmanes després d'una renovació polèmica

Efe
2 min
Visions trobades Veronese i Gas comparteixen el gust pel teatre de personatges corrents.

BARCELONAQui ha estat director del Teatre Espanyol durant 8 anys, Mario Gas, negocia la seva sortida del centre després del nomenament d'un gestor, Natalio Grueso, que s'ocuparà de la programació de tots les unitats dependents de l'Ajuntament, han informat fonts pròximes al consistori. Grueso, que era director del Centre Niemeyer d'Avilés fins que va tancar, va ser nomenat ahir oficialment director de programació d'Arts Escèniques de Madrid amb la missió de dissenyar un "nou model" per als espais teatrals de la capital, és a dir, l'Español, el Price i el Fernán Gómez.

Encara que "oficialment" l'Ajuntament "no té res a comunicar" sobre la continuïtat o no dels responsables d'aquests teatres –Gas, Mora Apreda (Fernán Gómez) i Pere Pinyol (Price)– fonts pròximes a la Delegació de les Arts han explicat que el director de l'Espanyol no ha estat destituït, com alguns mitjans han informat, però que la seva sortida es dóna per segura. Respecte als directors del Fernán Gómez i del Price, les mateixes fonts han assenyalat que, "en principi, es pensa en la continuïtat". Una portaveu del teatre Espanyol, que té en cartell 'Follies', producció que dirigeix Gas, ha explicat que fins dilluns "no se sabrà res oficialment".

Gas havia renovat feia uns mesos la pròrroga del seu contracte, el 19 de desembre, tres dies abans que Gallardón deixés l'alcaldia de Madrid i just abans que rellevessin Alicia Moreno Espert, anterior delegada de Cultura de l'Ajuntament (fins el 29 de desembre). El successor de la Delegació de Les Arts, el diplomàtic Fernando Villalonga, va dir que s'haurien pogut cometre irregularitats amb aquests contractes per part de l'empresa municipal MACSA, perquè no s'haurien autoritzat. La polèmica en gran part responia a l'alt sou dels directors. El valor del nou contracte de Gas era, segons Villalonga, de 465.000 euros.

stats