Art
Cultura 03/11/2011

El mercat de l'art respira alleujat amb la subhasta de Sotheby's

La venda d'art impressionista va superar els 200 milions de dòlars, uns resultats que la casa qualifica d'encoratjadors

Reuters
1 min

Un dia després que Christie's no aconseguís vendre algunes icones de l'impressionisme com la ballarina de Degas, la subhasta de Sotheby's va superar els 200 milions de dòlars. I l'obra que va assolir el rècord va ser el paisatge de Gustav Klimt Litzlberg amb Attersee.

"El mercat... ha tornat a rugir avui", explicava David Norman, el cap del departament d'Impressionisme i Art Modern de Sotheby's, després de la subhasta. "Hi ha una força tremenda que prové de tot el món", afegia. Pel postor Tobias Meyer, la subhasta havia sigut com un "ral·li". "Si hi havia d'haver un canvi crec que ha passat aquesta nit", concloïa.

Els resultats van ser encoratjadors, després dels mals resultats de Christie's –que s'atribuïen a uns preus massa agressius i a les reserves– i en consonància amb la volatilitat dels mercats financers; s'havia pronosticat una venda d'entre 165 i 230 milions, i es van complir les previsions. Per això l'alleujament es va fer palpable a la sala, amb un llarg aplaudiment després del cop de martell final.

L'obra de Gustav Callebotte Le pont d'Argenteuil et la Seine es va vendre per 18 milions (superant els 12 previstos); L'Aubade de Picasso també va ser un dels grans destacats de la jornada, després de subhastar-se per 23 milions, el preu estimat.

stats