MÚSICA
Cultura 04/05/2012

El millor pop català, de regal amb l'ARA

El segell Bankrobber fa 10 anys. Per celebrar-ho, l'ARA regalarà, el diumenge 13 de maig, un recopilatori amb temes de grups com Mazoni, Sanjosex i Le Petit Ramon

Laura Serra
2 min
El millor pop català, 
 De regal amb l'ARA

BarcelonaEn un pis de l'eixample barceloní començava fa deu anys, al marge del camí, un segell discogràfic que acabaria convertint-se en un dels culpables del sorgiment i èxit de l'escena pop catalana actual. Bankrobber va néixer com una empresa pionera perquè va aglutinar les branques de discogràfica, agència de contractació i promotora de concerts. En aquest temps, la collita de grups als quals han donat empenta i sortida va des de Guillamino a Espaldamaceta i de Sanjosex a Sanjays.

Per celebrar l'efemèride, Bank-robber ha fet un CD recopilatori amb una selecció de 16 temes emblemàtics dels grups amb qui han treballat al llarg de 10 anys. "És un mostrari que explica el que hem publicat. Hi ha grups amb qui no treballem ara mateix, com Tarannà, El Chico con la Espina en el Costado, Holland Park i The Gramophone Allstars; hi ha els de tota la vida (El Petit de Cal Eril, Le Petit Ramon, Els Surfing Sirles, Espaldamaceta, etc.), i hi ha els nous: el primer senzill del disc d'Isaac Ulam, el dels Sanjays i un avançament exclusiu del disc de Macho que traurem al juny", explica Marçal Lladó, un dels quatre socis de Bankrobber. Aquest és el contingut del disc que l'ARA regalarà diumenge que ve, dia 13, juntament amb el diari.

Un concert per a lectors

Per posar banda sonora a la festa, Bankrobber -que ja va festejar-ho amb un concert al desembre- farà un concert a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, per al qual els lectors de l'ARA poden aconseguir entrades gratis a través d'un concurs al Facebook del diari. Al concert hi actuaran els que tenen disc per estrenar (Ulam, Sanjays i Macho). "És la manera de fer descobrir nous grups a la gent que els agraden els nostres artistes. És molt bo des de tots els punts de vista, es fa comunitat, es comparteix l'èxit", resumeix Lladó.

En aquest any d'aniversari, Bankrobber ha recollit un bon grapat de lloances del sector, de la premsa, del públic, pel seu gra de sorra en la popularització d'un nou moviment musical. Però el més important, per ells, assegura Lladó, és "que això que ha contribuït que es coneguin més els artistes; a banda de Mazoni, Sanjosex i Guillamino, també s'ha notat amb altres grups amb qui estem treballant".

La següent cita del seu desè aniversari serà el 15 de juny, dins el festival Sónar. Guillamino i DJ Diego Armando (un altre dels socis) oferiran una sessió conjunta al Village. També tenen pendent reeditar en vinil discos primigenis dels seus artistes. Sortiran pròximament els primers treballs d'Els Surfing Sirles, El Petit de Cal Eril, Guillamino i Mazoni.

stats