Grècia
Cultura 17/02/2012

El ministre de Cultura grec dimiteix després d'un robatori al museu d'Olímpia

Dos lladres encaputxats i armats s'han endut una setantena d'objectes del museu. El ministre de Cultura ha presentat la dimissió, que el govern grec encara no ha acceptat

Agències
1 min
Imatge del cordó policial davant del Museu Arqueològic d'Olímpia, aquest divendres. / DIMITRIS PAPAIOANNOY / EFE

AtenesDos lladres armats han saquejat aquest divendres el Museu Arqueològic d'Olímpia, ciutat bressol dels Jocs Olímpics, i n'han robat entre 60 i 70 artefactes de bronze i ceràmica.

El ministre de cultura, Pavlos Geroulanos, ha presentat la dimissió, que encara no ha estat acceptada pel primer ministre Lukas Papadimos.

Segons fonts policials, dos homes encaputxas han entrat al museu a les 6:30 del matí (hora catalana) i, un cop la vigilant ha desconnectat l'alarma, li han demanat que els entregués diversos objectes. Després que s'hi negués, l'han lligat i amordaçat, i han trencat les vitrines del museu.

L'alcalde local, Thymios Kotzias, ha afirmat que els lladres s'han endut objectes de valor "incalculable", però no ha donat més detalls. Segons la policia, la majoria són estàtues de bronze i de terrissa.

Augment de la delinqüència

El succés arriba només setmanes després que la Galeria Nacional del país també fos desvalisada. En aquella ocasió, tres obres d'art, inclosos un Picasso i un Mondrian, van ser robats del museu de la capital. Posteriorment, el ministeri de Cultura va admetre que les retallades en els pressupostos dels museus n'havien perjudicat la seguretat.

Amb la crisi i l'empobriment de la societat a Grècia, un país que abans tenia índexs de delinqüència molt baixos, hi han augmentat els robatoris, especialment a domicilis, supermercats, botigues i, fins i tot, esglésies.

stats