Cultura
Cultura 16/07/2012

El ministre Wert espera que el sector cultural absorbeixi una part de la pujada de l'IVA

El ministre d'Educació, Cultura i Esport afirma que la pujada d'impostos no és un "element positiu", però que és necessària per "la situació de caiguda dels ingressos públics"

Efe
1 min
Sí: José Ignacio Wert, Madonna. No: Luisa Fernanda Rudi, Alberto Ruiz Gallardón

San Lorenzo de El EscorialAbans d'inaugurar d'un curs d'estiu a El Escorial, el ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha declarat a la premsa que confia que els sectors culturals afectats per la pujada de l'IVA sabran combinar la "possibilitat d'absorbir una part de l'increment amb la part que haurà de ser aplicada al consumidor".

"És evident que la pujada dels impostos no és un element positiu –afirmava Wert–. S'ha fet perquè s'havia de fer, perquè la situació de caiguda dels ingressos públics ha portat a això". Tot i adonar-se que la mesura no és del gust del consumidor, el ministre té "tota l'esperança" que no suposarà un perjudici greu per a les indústries culturals i creatives, sobretot per als creadors.

"Tinc tota la confiança que aquestes indústries afectades pel canvi de tributació sabran combinar de la forma més intel·ligent i més beneficiosa per a la cultura espanyola la possibilitat d'absorbir una part de l'impost", ha insistit el ministre.

stats