Salut
Cultura 29/12/2010

Mor la model anorèxica que va posar per una polèmica campanya publicitària

Isabelle Caro, coneguda per una campanya de Toscani en què apareixia extremament prima, va morir al novembre. Patia anorèxia des dels tretze anys

Efe
1 min

Ginebra p { margin-bottom: 0.21cm; } La model i actriu francesa Isabelle Caro, que el 2007 va posar despullada en una campanya publicitària tot mostrant el seu cos devastat per l'anorèxia, per alertar sobre aquesta malaltia, va morir al novembre, segons publica avui el diari suís 20 Minutes.

La primera informació de la seva mort ha estat divulgada a través d'una xarxa social per un amic de la model, que tenia 28 anys i havia provocat una autèntica commoció amb les seves fotografies per a la marca Benetton que van cobrir les tanques publicitàries d'Itàlia fa tres anys, fins que va ser prohibida.

En plena campanya, dirigida pel fotògraf Oliviero Toscani, conegut per les seves idees provocadores, Caro va explicar que havia acceptat posar per alertar les noies joves sobre el perill de les dietes, dels dictats de la moda i l'anorèxia.

El seu objectiu, va dir clarament, era sensibilitzar les dones sobre aquesta amenaça, que pesava sobre la seva vida des que tenia 13 anys i que l'havia dut a pesar 31 kilos –mesurava 1,64 metres– en el moment en què va participar en la campanya esmentada.

La mort de Caro, que la família ha mantingut en secret, va succeir el 17 de novembre i la seva causa no ha estat revelada.

El seu amic Vincent Bigler ha declarat al diari helvètic que havia estat hospitalitzada durant dues setmanes per una pneumònia, i que últimament mostrava un estat de fatiga extrema, tot i que ha indicat que no coneixia el motiu exacte de la mort.

stats