ART
Cultura 17/09/2012

El Museu del Prado obre Goya a la xarxa

El web ofereix una galeria virtual que mostra pintures, dibuixos, estampes i documents de l'artista: el catàleg més important que existeix de l'artista

Ara / Efe
1 min
'Els fusilaments' de Goya

MadridEl Museu del Prado de Madrid ha obert al món la seva col·lecció d'obres de Francisco de Goya. Ho ha fet amb una pàgina web dins de la pàgina oficial del museu. Totes les imatges, documentació i coneixements del mestre aragonès que posseeix el Museu hi són exposades virtualment.

Amb 'Goya en el Prado' es mostra per primera vegada la col·lecció del museu, i passa a ser el catàleg més important que existeix de l'artista. 15 pintures, 500 dibuixos i més de 300 estampes i documents de Goya conformen l'arxiu a la xarxa que vol ser una font d'accés i coneixement. El web s'organitza per tipus d'obres i dóna la informació tècnica de les peces, i proporciona imatges d'alta resolució.

S'assegura des del Museu que el creixement de la galeria virtual no pararà fins a arribar a emmagatzemar les més de 28.000 obres que posseeix el Prado. Aquesta és la voluntat del museu per apropar l'art al públic d'arreu, com ha explicat Miguel Zugaza, director del Prado. La institució també subratlla que el web no és un substitut de la visita al museu per veure-hi les obres exposades.

L'experta en Goya i cap de conservació de pintura del segle XVIII, Manuela Mena, ha recordat que durant els tres últims anys s'ha recopilat i s'ha posat en ordre tot el coneixement que existeix al Prado de Goya. A més s'ha fet possible accedir en línia al conjunt de les seves obres en paper, que per motius de conservació no s'exhibeixen normalment. Amb alguns documents, com les cartes de Goya al seu amic Martín Zapater, es pot conèixer millor la personalitat del geni.

stats