Cultura 03/09/2012

Les 7 obres de la pròxima temporada del Teatre Romea

David Mamet, Iván Morales, Shakespeare vist per Bieito, Sol Picó i Bernard-Marie Koltès, protagonistes de la programació

Ara
2 min
Ramon Molins, Iván Morales, David Selvas, Julio Manrique i Oriol Broggi / ACN

Barcelona1. 'Oleanna' (octubre-novembre). David Selvas dirigirà Ramon Madaula i Carlota Olcina en aquest clàssic de David Mamet sobre "la utopia de l'educació", diu Julio Manrique, director artístic del Teatre Romea. "Mamet parla de la crisi del sistema educatiu universitari, i del poder en un sentit molt ampli (...), com també del joc de poders que s'estableix entre dues persones; el sexual, l'intel·lectual... i finalment l'últim, del qual tots deriven o potser on tots van a parar, el poder moral", diu Selvas.

2. 'Sé de un lugar' (octubre-novembre). Aquesta obra de l'actor, dramaturg i director Iván Morales arribarà al Romea després de convertir-se en un èxit de públic i crítica dins de la passada temporada a La Seca. Es representarà al vestíbul del teatre i significarà l'estrena de l''off' Romea. L'obra, protagonitzada per Xavi Sàez i Anna Alarcón, planteja una pregunta, diu l'autor: "És possible l'amor després de l'amor?".

3. 'Incendis'. (desembre-gener 2013). El gran èxit de la temporada passada del teatre tornarà per demanda popular, ja que molta gent es va quedar sense entrada. Aquesta tragèdia contemporània de Wajdi Mouawad, dirigida pel Oriol Broggi i protagonitzada per Clara Segura i Julio Manrique, es va convertir en un fenomen.

4.'Forests' (gener 2013). Calixto Bieito tornarà al Romea, del qual va ser director artístic, amb el seu darrer treball, un viatge escènic pels boscos de Shakespeare protagonitzat per Josep Maria Pou, Roser Camí i diversos actors britànics. Aquest espectacle és la segona producció del Barcelona Teatre Internacional.

5.'El llac de les mosques' (gener-febrer 2013). Aquest espectacle és fruit de la crisi que la corèografa i ballarina Sol Picó va tenir quan va complir 40 anys. Però una crisi en l'univers creatiu d'aquesta creadora valenciana pot ser l'inici de camins insospitats. L'espectacle està format per fragments de muntatges anteriors i noves coreografies. "Més val que no et miris al mirall, ni li facis preguntes, per si de cas... Reinventar-se o morir; i si hem de morir que sigui en pau. Amén. Potser un bon centrifugat et pot canviar la vida", diu Sol Picó.

6.'Roberto Zucco' (febrer-abril 2013). Julio Manrique dirigirà aquest clàssic de Bernard-Marie Koltès amb el mític muntatge que Lluís Pasqual en va fer al Palau de l'Agricultura el 1993. El director ha dit que feia molt de temps que volia portar-la a escena, però que fins ara no havia gosat fer-ho. "Aquell tio, aquell francès d'aspecte fràgil, fill de militar, homosexual, lector de Sallinger, que no parava de viatjar, a l'Àfrica, a Nicaragua, als molls abandonats de Nova York, que sovintejava les perifèries (...), aquell home era el que més s'assemblava a allò que aleshores anomenava un "home lliure".

7.'Litoral' (abril-maig 2013). Raimon Molins, el director de la Sala Atrium, portarà a l'escenari del Romea un altre text del dramaturg Wadji Mouawad. 'Litoral' és la primera part de la tetralogia 'La sang de les promeses', de la qual 'Incendis' és la segona part. "'Litoral', com 'Incendis', està feta de la necessitat de comprendre i del crit davant un món complicat, a vegades incomprensible per les dificultats i les injustícies que ens posa la vida", diu Molins.

stats