Cultura 06/12/2011

10 pel·lícules infantils acusades de tenir missatges polítics ocults

Alguns conservadors nord-americans acusen la indústria del cinema de colar el discurs liberal en el cinema per a nens

Ara
2 min
Happy Feet 2

BarcelonaL'estrena de l'última pel·lícula dels Muppets ha encès un debat entre el conservadorisme americà, que acusa la cinta de promoure ideals d'esquerres entre els més petits. Fa unes setmanes, una altra pel·lícula, Happy Feet 2, va ser motiu de discussió per incloure el canvi climàtic, les col·lectivitzacions i l'homosexualitat en la trama.

El diari digital The Hollywood Reporter ha elaborat una llista de cintes infantils acusades de tenir missatges polítics ocults.

El gegant de ferro

1999

Un agent del govern dels EUA intenta destruir un pacífic robot que arriba a la Terra, fins i tot, matant gent innocent. La pel·lícula transmet un missatge antiarmamentístic que no agrada als sectors conservadors.

Buscant en Nemo

2003

Els conservadors es queixen del missatge: animals bons, persones dolentes. En aquesta pel·lícula els humans que hi apareixen són cruels amb el peix protagonista.

Els Increïbles

2004

Una altra de la factoria Pixar. Una família de superherois deixen de ser-ho quan la població se'ls torna en contra i una munió d'advocats els acusen de destrucció quan persegueixen els dolents. Els conservadors ho han vist com un atac als homes i dones valents que lluiten contra el mal.

Ice Age 2: el desglaç

2006

Molts conservadors assumeixen que el desglaç que viuen els protagonistes vol sensibilitzar els més petits sobre el canvi climàtic. Hi ha, però, una segona lectura: la que diu que la cinta recorda que un canvi climàtic pot ser natural i no culpa dels humans.

Happy Feet

2006

La depredació de l'entorn natural d'uns pingüins per part dels humans és el tema principal de la subtrama d'aquesta pel·lícula, que, per això, no agrada a alguns conservadors.

Wall-E

2008

El consum excessiu ha deixat la Terra plena de deixalles que Wall-E, un petit robot, ha de netejar. L'argument, per alguns conservadors, té tints liberals.

Battle for Terra

2009

No va ser una pel·lícula de gran ressò, però mostrava un militar que semblava americà i citava frases de la Bíblia com el dolent. Els extraterrestres, en canvi, eren els bons, atacats pels humans, que ja han contaminat tant el seu planeta que els han d'envair.

Astro Boy

2009

Alguns conservadors es queixen que Astro Boy promou el miratge d'una societat sense classes, amb igualtat de salaris. A més, al quarter general dels protagonistes hi ha pòsters de Lenin i Trotsky.

Cars 2

2011

La indústria de l'energia és la dolenta en l'última cinta de Pixar. El petroli intenta imposar-se a una nova font d'energia alternativa, un missatge que no agrada gens als conservadors.

Happy Feet 2

2011

Objecte de les ires dels conservadors i instigadora, amb permís dels Muppets, de les controvèrsies sobre el contingut polític de l'animació infantil, Happy Feet 2 té tots els ingredients: el canvi climàtic amenaça els protagonistes, les col·lectivitzacions guanyen el capitalisme i la relació entre dos dels personatges és entesa per alguns sectors com un suport encobert als matrimonis homosexuals.

stats