Cultura 01/09/2012

El piano d'Evgeni Bozhanov sonarà avui a la Schubertíada

Roger Rosich
1 min

El jove pianista búlgar Evgeni Bozhanov començarà el seu concert d'avui a la Schubertíada de Vilabertran amb diferents peces de Franz Liszt. Després d'aquesta primera part dedicada al repertori del compositor hongarès, Bozhanov interpretarà la Sonata en si bemoll major, D960 de Franz Schubert .

Bozhanov, nascut el 1984, va debutar davant del públic als 12 anys. Va cursar estudis musicals a Alemanya i des d'aleshores ha tocat amb les filharmòniques de Berlín i de Munic, i també amb moltes orquestres de prestigi internacional de diferents països. Ha guanyat premis als concursos Sviatoslav Richter de Moscou, al Reina Elisabet de Brussel·les i al Van Cliburn a Texas. Així mateix, el seu disc Frederic Chopin ha rebut el premi alemany Deutschenplaten Kritk.

El pianista búlgar destaca per la seva capacitat interpretativa dels mestres virtuosos del segle XIX, i festivals com el de Vilabertran són idonis per a les seves actuacions.

El recital de Bozhanov serà un dels últims concerts del festival de Vilabertran d'enguany. Els dies 7 i 8 de setembre hi haurà les dues últimes actuacions. La soprano belga Liesbeth Devos cantarà acompanyada del pianista Francisco Poyato. I el tancament el protagonitzarà la valenciana Ofelia Sala, que oferirà un recital amb la Camerata de la Schubertíada, dirigida per Clemens Schuldt.

stats