Espectacles
Cultura 28/07/2012

Una pirotècnia italiana guanya el 42è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de Blanes

Vaccalluzo Zio Piro Fireworks, de Belpasso, s'ha endut el primer premi, mentre que el segon ha estat per a la Pirotècnia Valenciana

Acn
1 min
Castell de focs de la pirotècnia italiana Vaccalluzzo Zio Piro Fireworks, guanyadora del 42è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de Blanes. (ACN)

BlanesDurant quatre dies, Blanes ha gaudit dels espectacles pirotècnics de quatre companyies d'arreu del món. Al final, el guanyador del 42è concurs internacional de focs d'artifici de Blanes ha estat la pirotècnia Vaccalluzo Zio Piro Fireworks, de Belpasso (Itàlia), que s'ha endut un premi en metàl·lic de 6.000 euros. El castell de focs de la companyia italiana ha estat el més ben valorada amb un total de 8.295 punts, per davant del segon classificat, la companyia Pirotècnia Valenciana, que ha aconseguit 7.862 punts.

El veredicte ha estat fallat per la Comissió Tècnica del concurs i el jurat popular, que han valorat tots els aspectes dels diversos castells de foc que han participat en el concurs. La tercera companyia més ben valorada ha estat la Pirotècnia Hermanos Ferrández - que va guanyar l'edició de l'any passat- amb 7.537 punts. Per últim, la quarta posició ha estat per la pirotècnia Valecea-Pir d'Àlava, que va tancar el concurs la nit de divendres amb 6.428 punts.

Fonts del consistori de Blanes han assegurat que durant aquests dies la localitat ha acollit 750.000 espectadors.

stats