Cinema
Cultura 04/04/2013

'La plaga', de Neus Ballús, clausurarà el D'A

El Festival Internacional de Cinema d'Autor de Catalunya tanca la programació i anuncia les noves seccions Film Diaries i Realitats, així com la concessió per primera vegada del Premi de la Crítica, instaurat conjuntament amb l'Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics

Ara
2 min

BarcelonaEl D'A ha anunciat els últims detalls de la programació de la seva tercera edició, que se celebrarà entre el 25 d'abril i el 2 de maig als Cinemes Aribau Club, el CCCB i la Filmoteca. Entre les novetats més destacades que s'han conegut aquest dijous figura la presència del debut de Neus Ballús, 'La plaga', un film a mig camí de la ficció i la documental ambientat en el barri rural de Gallecs.

Enguany, el D'A encetarà una col·laboració amb l'ACCEC (Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics): per primera vegada, el festival concedirà un Premi de la Crítica. El jurat d'aquesta primera edició del premi serà integrat per Covadonga de la Hera, Arnau Vilaró i Pere Alberó.

El Festival, que inaugurarà el retorn de Frédéric Fonteyne 'Tango Libre', amb Sergi López, inclourà en la seva secció Direccions alguns dels títols més interessants de la producció internacional de l'any: 'Everyday', de Michael Winterbottom, 'Frances Ha', de Noah Baumbach, 'Like Someone in love', d'Abbas Kiarostami, 'The we and the I', de Michel Gondry i 'Lawrence Anyway', de Xavier Dolan. En aquesta secció també participaran l'Ós de Plata del Festival de Berlín 'Sister', d'Ursula Meier, amb Lea Seydoux i la premiada a Locarno 'A última vez que vi Macau', de Joao Pedro Rodrigues i Joao Rui Guerra Da Mata.

A la secció dedicada a nous realitzadors, Talent, el D'A projectarà –entre moltes altres– la premiada 'Boy eating the Bird's Food', d'Eloy Enciso, la impactant docuficció 'El impostor', de Bart Layton, el nou treball de Jonás Trueba 'Los ilusos', el retorn de l'autor de 'Afterschool' Antonio Campos amb la pertorbadora 'Simon Killer' i la definida per Carlos R. Ríos –director del D'A– com "la pel·lícula fresca i cool del festival": la britànica 'Wasteland', de Rowan Athale. Tampoc falta l'habitual apartat dedicat al talent local, Autoria Catalana, on es podran veure títols com 'Volar', de Carla Subirana, 'Et dic una nit de divendres', de Dimas Rodríguez i 'La lapidation de Saint Etiene', de Pere Vilà.

El D'A també estrenarà dues noves seccions: Realitat, amb obres lligades a les circumstàncies socials més pròximes (les més destacades són 'Fogo', de Yulene Olaizola, 'Le repenti', de Merzak Allouache i 'The land of Hope', de Sion Sono) i Film Diaries, amb obres en primera persona lligades a la biografia del creador. En aquest apartat podem trobar films com 'Mapa', de León Siminiani, 'Mi loco Erasmus', de Carlo Padial, 'The Juan Bushwick Diaries' de David Gutiérrez Camps i 'Tiny Furniture' de la televisiva Lena Dunham.

stats