Literatura
Cultura 24/01/2012

Busquem els millors versos de la poesia catalana

L'ARA vol saber quins poemes i quins poetes us han arribat a l'ànima. Quin és el millor vers de la poesia catalana de tots els temps?

Ara
1 min
Poema visual de Joan Brossa

BarcelonaL'ARA busca els millors versos de la poesia catalana de tots els temps. Quins versos us han emocionat, us han animat en moments de feblesa o han inflat el vostre esperit? La literatura catalana té un repertori extens i excels. La llista de nominats la podeu plantejar vosaltres. A partir d'avui i fins dijous s'obre el termini per proposar candidats a través de comentaris al web, al Facebook de l'ARA i també via Twitter amb el hashtag #versoscatalans. Els versos i autors més votats passaran a la final dels 20 millors dijous i el rànquing definitiu, amb els 10 millors candidats, es votarà aquest divendres.

Quins seran els preferits? Els poemes satírics de Josep Maria de Sagarra o el seu Poema de Nadal? L'arrencada de La vaca cega de Joan Maragall o el seu "Escolta, Espanya, la veu d'un fill/ que et parla en llengua no castellana". L'Oda a la pàtria de Bonaventura Carles Aribau ("Adéu-siau, turons, per sempre adéu-siau...") o L'emigrant de Verdaguer ("Dolça Catalunya,/ pàtria del meu cor,/ quan de tu s'allunya/ d'enyorança es mor.").

L'Estimada Marta de Martí i Pol o bé el seu "tot està per fer i tot és possible". "És quan dormo que hi veig clar" de J. V. Foix, de qui l'ARA regalarà una antologia diumenge amb el diari. "Veles e vents..." d'Ausiàs March. "Res no és mesquí/ ni cap hora és isarda" de Salvat-Papasseit. O les Corrandes del l'exili de Pere Quart: "Una nit de lluna plena/ tramuntàrem la carena,/ lentament, sense dir res...".

stats