Música
Cultura 13/03/2012

El pop català surt de gira

A iniciativa de l'Institut Ramon Llull, setze formacions catalanes i balears actuaran a importants festivals dels Estats Units, Canadà, Mèxic i Regne Unit.

Agències
1 min
Guillamino a la presentació de Catalan Sounds on Tour

BarcelonaSetze grups de pop i rock de Catalunya i Balears actuaran en alguns dels festivals i mercats professionals més importants del món anglosaxó i llatí, dins de la iniciativa Catalan Sounds on Tour, un projecte de l'Institut Ramon Llull per per exportar la música 'indie' local a l'estranger. Les bandes són Muchachito Bombo Infierno, Mujeres, Za!, Petit, Furguson, Seward, The Suicide of Western Culture, Guillamino o Manos de Topo, Ninette and the Goldfish, Manel, Me & the Bees, Dorian, Oso Leone, L.A i Els Amics del Bosc, i els festivals on participaran són el South by SouthWest d'Autin, la Canadian Music Week de Toronto, The Great Escape a Brighton i el Vive Latino de Mèxic.

Aquesta presència dels grups locals als Estats Units i el Regne Unit és "un símbol del bon moment que travessa el pop 'indie' català", ha dit el director del Ramón Lllul, Àlex Susanna, que ha recordat que "fa 30 anys, quan va irrompre el rock català, va tenir molt èxit en l'àmbit català, però molt poca repercussió a l'estranger". Susanna ha explicat també que el paper del Llull ha estat merament propositiu i que són els mateixos festivals els que han triat els diferents grups.

La institució ha destinat un pressupost de 78.000 euros al Catalan Sounds on Tour, dels quals 35.000 són destinats a The Great Escape, 5.000 a South by SouthWest, 30.000 a Canadian Music Week i 8.000 a Vive Latino.

stats