Cinema
Cultura 02/12/2010

Es presenta el nou festival Cinemart

L'antic equip del BAFF, que ja no se celebrarà, anuncia el naixement d'un nou festival de cinema d'autor a Barcelona

Xavi Serra
1 min
'Tournée', de Mathieu Amalric

BarcelonaDesaparegut el BAFF, el Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona, que no es celebrarà el 2011 a Barcelona, part de l'equip que va fer d'aquell esdeveniment una cita obligada del calendari cultural barceloní presenta ara un nou projecte il·lusionant: CINEMART. Carlos R. Ríos, responsable del festival, ha presentat avui les línies mestres del projecte, posant èmfasi en la dedicació del festival al cinema d'autor i l'especial atenció a les cinematografies asiàtiques, europees i llatinoamericanes. Ríos també ha fet esment de la voluntat de Cinemart de servir de plataforma a produccions nacionals que puguin servir-se del festival per promocionar-se i arribar al seu públic, explicitant el compromís amb el cinema d'autor que es fa a Catalunya i España. Cinemart també farà una retrospectiva d'un autor, que en aquesta primera edició serà el canadenc Guy Maddin.

Respecte a la desaparició del BAFF, Ríos ha comentat que el certamen havia agafat "una dimensió que estava per sobre de les possibilitats i recursos dels que fèiem el festival", agreujada per la progressiva pèrdua de patrocinis privats, i que també respon a la dissolució de l'entitat organitzadora, 100.000 Retinas, per interessos divergents entre els seus membres.

Tot i que el festival es celebrarà a finals d'abril, aquest desembre Cinemart oferirà un aperitiu en la forma de l'OFF Cinemart, un recull de pel·lícules que resumeixen les diferents vessants que vertebraran la programació del festival i que reuneix alguns dels títols més interessants de l'actual panorama del cinema d'autor, d'entre els que destaquen Tokyo Sonata, de Kiyoshi Kurosawa, Tournée de Matthieu Amalric i Tuesday After Christmas, de Radu Munteanu.

stats