CLÀSSICA
Cultura 16/07/2012

El president del govern triarà el president del Gran Teatre del Liceu d'entre la societat civil

El nou pla director fins al 2017 també marca que es faran 10 òperes i que 8 seran de repertori i que es puguin fer concerts per interès comercial. Hi haurà un nou sistema d'abonaments per recaptar més recursos i arribar al 60% d'ingressos propis

Ara
2 min

BarcelonaEl Patronat de la Fundació del Gran Teatre del Liceu va aprovar ahir un Pla Director per a les properes cinc temporades, fins al 2017. Entre les novetats més destacades hi ha la modificació dels estatuts per a l'elecció del nou president. El president de la Generalitat serà qui nomenarà el president del Patronat, que també ho serà de la Comissió Executiva (on hi ha representades les administracions, el Consell de Mecenatge i la Societat del Gran Teatre del Liceu; i d'on sortiran quatre vicepresidències, que seran per al Conseller de Cultura, el Secretari d'Estat de Cultura, l'Alcalde de Barcelona i el President de la Diputació de Barcelona). El president ho serà per cinc anys renovables i serà una persona de la societat civil. Amb això es vol evitar que la presidència del Patronat sigui rotatori entre les administracions. Aquest és un dels problemes de governança que el conseller Mascarell s'havia proposat eliminar.

El Pla Director entrarà en vigència la propera temporada. Els principals reptes que li planteja al director són de "sostenibilitat", la "recerca de l'eficàcia, l'eficiència i l'optimització dels recursos de la institució". Les mesures exigeixen: "l'increment dels ingressos propis, l'augment del marge econòmic de l'activitat artística i la reducció de les despeses d'estructura". Els ingressos propis hauran de ser del 60% (ara representen el 50%) i es farà modificant els abonaments amb preus dinàmics.

En el vessant artístic, el pla diu que en les cinc properes temporades la programació del Liceu constarà d'entre 100 i 110 funcions, de les quals unes 85 seran d'òpera. Es programaran 10-11 títols, dels quals 8 com a mínim seran de repertori. La programació inclourà unes 10 funcions de dansa (2 o 3 companyies) i 6 de recitals, concerts o òperes en versió concert. També es contempla la possibilitat d'una activitat artística complementària (d'entre 10 i 15 funcions, bàsicament d'òpera) que respongui a estratègies comercials, interès artístic o propostes de patrocinadors.

stats