Clàssica
Cultura 28/09/2011

El Primer Palau, esperó de la jove música

El duet format per la violinista Anna Urpina i el pianista Pau Baiges dóna avui el tret de sortida a la setzena edició del cicle Primer Palau, porta d'entrada dels joves músics de l'Estat al circuit europeu i estatal, que oferirà fins al 24 de novembre quatre concerts protagonitzats per menors de 30 anys

Andreu Gomila
2 min
El Palau aposta pels joves

BarcelonaEl cicle El Primer Palau torna aquesta tardor al Palau de la Música per oferir la possibilitat de descobrir nous talents emergents. 13 joves intèrprets que es troben al llindar de la professionalitat pujaran per primera vegada a aquest prestigiós escenari. Aquesta setzena edició del cicle ofereix un repertori que versa sobre els grans romàntics centreeuropeus però que incorpora els clàssics del segle XX passant per compositors catalans com Albéniz, Toldrà, Montsalvatge i Guinjoan. L'any passat, més de 4.000 persones van veure els concerts, amb una ocupació del 50%, cosa gens menyspreable si tenim en compte que es tracta d'un cicle amb intèrprets totalment desconeguts.

Com és habitual, el cicle constarà de quatre concerts i una actuació de cloenda, que protagonitzarà la guanyadora del Premi El Primer Palau de l'edició passada. El Primer Palau d'aquest any s'estrena avui, continuarà els dies 6, 19 i 26 d'octubre i es tancarà el 24 de novembre, amb un concert de cloenda a càrrec de la guanyadora del Premi El Primer Palau 2010, la violoncel·lista Beatriz Blanco. Aquest últim concert també inclourà el veredicte del jurat del concurs del cicle i el lliurament de premis als guanyadors.

Segons Lluís Millet, conseller musical del Palau de la Música, la programació d'El Primer Palau té un "sentit unitari, una columna vertebral" que en aquesta edició versa sobre les grans obres del romanticisme centreeuropeu, que són presents a tots els concerts.

Millet, a més, va destacar el gran salt qualitatiu dels intèrprets produïts en els últims cinc o sis anys. I la importància que té per a ells participar en el cicle. El Palau, un cop han passat pel cicle, "els segueix i els dona suport", cosa que sovint dóna fruits en forma de concerts a l'estranger o en d'altres punts de l'Estat.

En el primer concert Anna Urpina (violí) i Pau Baiges (piano) interpretaran Johannes Brahms i Eduard Tondrà, i els dos acordionistes Marko Sevarlic i Nikola Kerkez tocaran Stravinsky, José María Sánchez-Verdú, Jukka Tiensuu i Astor Piazzolla.

stats