Cultura 28/09/2011

El promotor de 'This Is It' obre la segona jornada del judici del cas Jackson

En les seves declaracions, afirma que Jackson va exigir que Murray fos el seu metge durant aquestes actuacions

Efe
2 min
Paul Gongaware, promotor dels concerts 'This is it', de Michael Jackson

BarcelonaEl promotor de This Is It, els concerts del 2009 en què Michael Jackson tenia previst reaparèixer, serà el primer testimoni que declararà en la segona jornada del judici per la mort del rei del pop, que se celebra a Los Angeles.

Paul Gongaware ha començat el seu testimoni a última hora de la tarda d'aquest dimarts, abans que el jutge Michael Pastor decidís posar fi a la sessió, que es reemprendrà a partir de les 8.45, hora local del dimecres, a la Cort Superior del comtat de Los Angeles.

El metge Conrad Murray, de 58 anys, és l'únic acusat per la mort del cantant a causa d'una intoxicació aguda per medicaments el 25 de juny de 2009, en concret un anestèsic anomenat propofol, i s'enfronta a un càrrec d'homicidi involuntari que podria portar-lo a passar fins a 4 anys a la presó.

L'acusació descriu el doctor com un professional avariciós i negligent que amb els seus "actes i omissions" va acabar amb la vida del rei del pop. La defensa, per la seva banda, argumenta que el propi Jackson va ser qui es va administrar "una tempesta perfecta" de medicaments que va causar la seva mort.

L'advocat de Murray, Ed Chernoff, ha explicat que qui va ser el dermatòleg de Jacko, Arnold Klein, va fer del cantant un addicte al demerol, un potent analgèsic que té uns efectes secundaris que van converitr a Jackson en un insomne que necessitava el propofol per poder dormir.

En aquest mateix sentit, la seva defensa indica que Murray estava tractant de retirar aquesta medicació a l'artista quan va morir. El metge va administrar una petita dosi de propofol a Jackson, no letal, el dia que va morir després que el creador de Thriller li ho pregués.

En les seves primeres declaracions, Gongaware, testimoni de l'acusació, ha assenyalat que va ser Jackson qui va demanar explícitament que Murray fos el seu metge durant els seus concerts de This Is It a Londres, i que el doctor va demanar en un primer moment 5 milions de dòlars anuals pels seus serveis.

Murray va acceptar el treball, finalment, per 150.000 dòlars al mes, una quantitat oferida directament per Jackson, segons Gongaware.

stats