Cultura 19/05/2012

Cinc propostes antigues, molt antigues per a la Nit dels Museus

Comencem una recorregut cronòlogic amb diferents propostes per a la Nit dels Museus. Ja heu decidit quins visitareu?

Ara
2 min
CSI amb el coixí del rei Pere el Gran

BarcelonaDe la mòmia d'una home que va viure fins fa cinc mil anys, fins al romànic, us proposem cinc museus on els visitants es podran remuntar a l'Antiguitat i l'Edat mitjana.

1.Ötzy, la mòmia de gel. La seu barcelonina del Museu d'Arqueologia de Catalunya dedica una mostra a la troballa del cos d'Ötzy, un home de quaranta-cinc anys, que va viure fa cinc mil anys i que va ser atacat mortalment per un dels seus. Es conserven la roba i els objectes que portava a sobre en el moment de la seva mort. Els investigadors l'estudien des de fa vint anys i cada vegada saben més coses sobre la seva vida i la seva mort.

2. Barcino i Baetulo. L'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona participa per primera vegada en la Nit dels Museus amb una visita guiada sobre l'aqüeducte que abastia la ciutat de Barcelona. A la Casa de l'Ardiaca se'n conserva una part de l'estructura. Al subsòl Museu de Badalona es poden recorre 3.400 m2 de restes arqueològiques de la Badalona romana. En aquest web es pot trobar més informació sobre l'arqueologia a Barcelona.

3. L'aixovar de Pere el Gran. El Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa obre les portes del taller de restauració per mostrar la capa mortuòria del rei Pere II el Gran que estan restaurant. El coixí, que també va ser recuperat en aquest centre, es pot veure al Museu d'Història de Catalunya.

4. Els clàssics, a escena. El col·lectiu de teatre popular TeclaSmit complementa l'exposició del Museu Nacional d'Arqueologia de Tarragona amb una espectacle a partir de textos de Ciceró Juli Cèsar i Plutarc.

5. Sant Pere de Galligants. Aquest monestir gironí té un doble interès: és un dels monuments més destacats del romànic català i allotja una altra de les seus del Museu d'Arqueologia de Catalunya.

stats