Cultura 29/11/2011

Per què no han plogut estrelles?

Les claus de la desfeta de la cuina catalana a la 'Guia Michelin'

Ricard Martín
1 min
UN TRIOMF AGREDOLÇ
 Joan Roca, amb els bessons Torres a la dreta, felicita Jordi Cruz de l'Àbac, el gran triomfador de la nit per la segona estrella.

BarcelonaDijous va ser el primer cop, en una història de 102 edicions, que l'estrena de la Guia Michelin se celebrava a Barcelona. I tot i aquesta excepcionalitat, la pluja d'estrelles ha estat gasiva: Catalunya en perd sis i en guanya dues. Analitzem les causes d'aquesta situació en un any, el 2011, que és el pitjor per a la gastronomia catalana en molt, molt de temps.

La cuina catalana s'ha llançat ella mateixa al pou

Al juliol El Bulli -punt neuràlgic del big bang culinari que vivim- va deixar d'existir com a restaurant. I el Lluçanès i el Drolma van tancar per voluntat dels propietaris. A qui sorprèn, doncs, que es perdin cinc estrelles de cop?

Per què Michelin no ha respectat la tercera estrella de Can Fabes?

Després d'un fet tan dramàtic com la mort de Santi Santamaria, hi havia un sentiment general que la guia respectaria l'excel·lent tasca de renovació i renaixement que ha dut a terme Xavier Pellicer. Doncs no.

Podeu trobar la resta de claus de la disminució d'estrelles catalanes de la Guia Michelin a l'ARA PREMIUM.

stats