MUSICA
Cultura 25/11/2011

El retorn de Mecano no està confirmat

El trio pop espanyol protagonitzaria una gira de retorn la primavera de 2012, segons va anunciar dijous a la nit Punto Radio, però l'agència de contractació del grup no ho confirma

Ara
2 min
Mecano

BarcelonaEl trio de pop format per Ana Torroja i els germans Nacho i José María Cano, que va vendre 25 milions de discos entre 1982 i 1991, podria reunir-se per fer una gira que recuperaria les cançons del grup, segons va informar dijous a la nit Punto Radio ABC.

Segons aquesta mateixa font, la primera de 2012 Mecano iniciaran una gira de 80 concerts que els portarà per tota Espanya, Sud-Amèrica, França, el Regne Unit i Alemanya, i en què tocaran en grans estadis. Al Santiago Bernabeu de Madrid, podrien tocar entre dues i tres dates.

L'oficina de management RLM, que s'encarregava de la contractació de Mecano i que té entre els seus clients Ana Torroja, ha dit a El País que la gira "no està confirmada". I també ha desmentit la gira a El Mundo, on han reconegut que "fa 20 anys" que estan treballant en el retorn, però que encara no es pot confirmar.

El retorn no va ser possible ni el 2002, quan Florentino Pérez ja va intentar portar-los al camp del Reial Madrid per celebrar el centenari del club, ni el 2006, quan, després de no aconseguir convèncer els germans Cano, Torroja va recuperar ella sola el repertori de Mecano en viu en la gira La Fuerza del Destino.

Però en la presentació a Barcelona el gener del 2010 del musical Hoy no me puedo levantar, a partir de cançons de Mecano, Nacho Cano va insinuar que existia la possibilitat que el trio acabés tornant.

Mecano van editar sis àlbums d'estudi entre 1982 i 1991, inclosos els exitosos Entre el cielo y el suelo (1986), que va vendre més de dos milions d'exemplars, Descanso dominical (1988), que va superar els tres milions, i Aidalai (1991), que en va vendre 4 milions i mig. Des d'aleshores s'han editat quatre compilacions.

stats