Cultura 03/05/2012

Un retrat de Dora Maar de Picasso es ven per més de 22 milions d'euros a Sotheby's

L'artista malagueny, Joan Miró i Chaïm Soutine també van aconseguir resultats destacats a la subhasta d'art impressionista i modern de la casa

Efe
1 min
Dona asseguda en una butaca, de Picasso / SOTHEBY'S

Nova YorkLa subhasta d'art impressionista i modern de Sotheby's també va deixar altres resultats destacats, a més del rècord que va aconseguir 'El crit', d'Edvard Munch. 'Dona asseguda en una butaca' un retrat que Picasso va fer a la seva amant Dora Maar va aconseguir 22,2 milions de dòlars. Simon Shaw, el director de la subhasta el va qualificar de "vibrant i energètic". L'artista malagueny va realitzar aquesta obra durant la Segona Guerra Mundial. Per Picasso, Maar va representar "la personificació del conflicte bèl·lic" i transmet una ansietat extrema i el dolor que l'artista va sentir quan els dos vivien junts a París.

L'obra de Joan Miró va estar representada a la subhasta per l'obra surrealista 'Cap humà', de 1931, que va ser adjudicada per 14,8 milions d'euros. Per a Shaw, Miró va crear "un llenguatge visual únic".

Una altra de les obres que van despertar l'interès dels col·leccionistes va ser 'El grum del Maxims', de Chaïme Soutine, que va ser venut per 7 milions d'euros. "El retrat d'aquest model anònim irradia una força emocional única en la història de l'art del segle XX, i la pinzellada dinàmica i els colors forts inscriuen aquesta obra entre les més reeixides de Soutine", va subratllar Shaw.

stats