Cinema
Cultura 15/12/2010

Els retrats filmats de Warhol arriben al museu

El MOMA exhibirà catorze dels gairebé cinc-cents retrats que configuren un 'qui és qui' de l'escena artística i underground del Nova York de mitjan dels seixanta.

Redacció
1 min
Edie Sedgwick als Screen Tests d'Andy Warhol

BarcelonaEdie Sedgwick, Lou Reed, Susan Sontag o Dennis Hopper són algunes de les celebritats que van posar per Andy Warhol durant uns minuts davant de la càmera de 16 mm que guardava al cinquè pis del 231 del carrer 47 de Midtown Manhattan, la mítica Factory.

Gairebé cincuanta anys més tard, el MOMA recull alguns d'aquells retrats en una exposició sobre l'obre fílmica de Warhol, la figura més coneguda i representativa del Pop Art. A banda d'aquestes peces de l'artista, la mostra exhibirà també algunes de les obres audiovisuals de Warhol, com ara la seva pel·lícula Empire (1964), vuit hores de metratge que l'autor va filmar de l'Empire State Building i un extracte de 86 minuts de les 5 hores del film Sleep (1963), un pla fix del poeta John Giorno mentre aquest dorm al seu llit.

L'interès per l'obra fílmica de Warhol ha revifat els darrers anys. El duet Dean & Britta, per exemple, va posar música a alguns dels screen tests de Warhol en el disc 13 most beautiful... Songs for Andy Warhol screen tests (2009), que l'any passat van presentar en directe.

stats