Música
Cultura 21/01/2012

La soprano moldava Olga Busuioc guanya el premi Francesc Viñas

Anna Tobella ha obtingut el premi a la millor cantant catalana i el premi Plàcido Domingo al millor finalista espanyol

Ara
1 min
Les guanyadores del concurs

BarcelonaLa soprano de Moldàvia Olga Busuioc, de 25 anys, ha guanyat el primer Gran Premi Francesc Viñas per a veus femenines. Busuioc es va imposar a la resta de finalistes en l'audició que es va celebrar ahir al Gran Teatre del Liceu. El segon premi ha sigut per a la coreana Ju Young Hong i per a la britànica Jessica Muirhead. I el tercer, per a la russa Kristina Mkhitaryan.

El jurat del 49è Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, format per Joan Matabosch, Fiorenza Cossotto, Ana Esteban, Tobias Hasan, Jesús Iglesias, Peter Katona, Elisabeth Pezzino, Lenore Rosenberg, Ilias Tzempetonidis, José van Dam i Eva Wagner-Pasquier, han reconegut Anna Tobella com a la millor cantant catalana. Tobella també ha guanyat el premi Plácido Domingo al millor finalista espanyol.

En la categoria masculina, no s'ha adjudicat el primer premi. El segon l'ha guanyat el baríton turc Orhan Yildiz; i el tercer, el barítorn coreà Chae Wook Lim.

Tots els guanyadors participaran diumenge, a partir de les 18 h, en un concert al Gran Teatre del Liceu, amb l'Orquestra Simfònica del Liceu, dirigida per Guerassim Voronkov.

stats