Còmic
Cultura 12/11/2011

Se subhasta el número 1 de Superman amb un preu de sortida d'un milió de dòlars

L'exemplar, de 1938, va ser robat l'any 2000 i està en perfectes condicions

Ara
1 min
L'exemplar que es posa a la venda

BarcelonaEl primer exemplar de còmic de Superman, que es va editar el juny de 1938 i que va ser robat fa onze anys, és a la venda en una subhasta per internet que es donarà per conclosa el proper 30 de novembre.

Segons els experts, aquest primer número de la sèrie Action Comics podria arribar a l'actualitat un preu de fins a 1,5 milions de dòlars. De moment, el preu de sortida ha sigut d'un milió de dòlars.

Es tracta d'"un llegendari exemplar d'aquest còmic, que va ser robat el 2000 i que després d'haver estat recuperat es vendrà", segons un comunicat de l'empresa Metropolis Collectibles and ComicConnect, la firma que organitza la licitació. Qui ho desitgi pot participar a la subhasta en aquest link.

Així mateix, han explicat que aquest exemplar, que és el número u de la sèrie Action Comics, es troba en molt bon estat de conservació i que va ser robat al seu propietari, un col·leccionista californià. Aleshores el propietari va pagar 150.000 dòlars, que va ser el preu més alt mai pagat per un còmic d'aquesta mena.

El president de la casa de subhastes, Stephen Fishler Fishler, ha explicat que l'abril passat un empresari californià va contactar amb ell per vendre-li material que havia adquirit en una subhasta. Posteriorment va comprovar que "entre les caixes hi havia el número u d'Action Comics, que havia estat robat el 2000". "Després de buscar durant tants anys ens vam sorprendre molt en veure el llibre", ha dit Fishler, que ha subratllat que "està en una condició gairebé perfecta".

stats